Domov | Kontakti | Kazalo strani

".$res123[

Naj se vam uresničijo vse želje, naj vam Božič podari veselje! Predvsem pa zdravja in sreče v Novem letu!

 

NOVICE

ZDRAVSTVENO PREDAVANJE dr. ZDENKE KOŽELJ

V sredo, 27.11.2019, ob 17. uri, je bilo v Družbenem domu na Prevaljah, predavanje na temo

"PROBLEMATIKA SPLOŠNEGA ZDRAVSTVA"

Predavala je asist. Zdenka KOŽELJ REKANOVIĆ, dr.med.spec.

Preberite povzetek!!!

SVETOVNI DAN SRCA 2019 

 Ob Svetovnem dnevu srca, ki smo ga obeležili v soboto, 28.09.2019, ob 17. uri, v dvorcu Bukovje, je ob kulturnem programu spregovorila tudi strokovna mentorica Kluba, prim. Cirila in poudarila pomen spremembe življenskega sloga, v skrbi za naše srce. Prireditev sta organizirali občina Dravograd in skupini KKMD iz Črneč ter Dravograda.

Utrinke s prireditve si lahko ogledate v FOTOGALERIJI ali kliknite TUKAJ!!!

SVETOVNI DAN SRCA 2019 - BESEDA PREDSEDNIKA

Ob prireditvi, ki je potekala v dvorcu Bukovje, v Dravogradu, preberite besede našega predsednika.

ZLOŽENKA OB SVETOVNEM DNEVU SRCA 2019 

Podrobnosti o aktivnostih ob Dnevu Srca, predvsem pa kaj lahko sami storimo zase, si lahko preberete v Zloženki, ki je bila izdana ob tej priložnosti

GLASILO ŠT. 20 - OB 15. LETNICI DELOVANJA KLUBA

Tudi to je eden od mejnikov v našem delovanju, za kar gre v prvi vrsti zasluga uredniku Ivanu in seveda vsem avtorjem prispevkov ter lektorici, prof. Heleni. GLASILO!!!

25.09.2019 - IZLET KKMD - BIZELJSKO, KUMROVEC

DRAGI NAŠI ČLANI!

V sredo 25. septembra smo po kar nekaj časa trajajočih pripravah odpotovali s Koroške na drugi konec Slovenije in to na vzhod v Bizeljske gorice od tam pa naprej čez mejo v lepo našo.

Lahko se pohvalimo z zelo dobro udeležbo saj nas je bilo kar 150. Avtobusi so se odpravili sorazmerno zgodaj za naše razmere in sicer ob 6. Uri iz Črne, ob pol sedmih iz Prevalj in ob 5.45 iz Črneč. Seveda nismo pozabili na Kotuljce. V Celju so nam se pridružile še vodičke agencije SOLIS, prijetne punce vam povem, pa kako načitane.

Na Kozjanskem smo se malo  porazgubili, kajti kraji ogleda ne sprejmejo tolikšne skupine na enkrat. V glavnem vsi smo videli zbirko vrčkov in vrčev, ogledali smo si luknjo gospodarice Najgerjeve domačije, da ne bo slučajno kakšne pomote - to je velika repnica kjer smo tudi poizkusili nekaj vrst vin in se nasmejali ob hudomušnosti lastnice in njeni razlagi zgodovine nastanka repnice, ki je vklesana v samo od narave zbito mivko iz kremenčevega peska. Vredno ogleda vam povem. Po nekaj popitih degustacijskih kozarčkih se nam je prileglo obilno kosili v Gostilni, ki je že skoraj nekaj več kot gostilna saj premore v več prostorih kar 400 sedežev, to je gostilna Šekoranja v središču Bizeljskega. Moram jih pohvaliti , odrezali so se in se jim lepo zahvaljujem v imenu vseh nas.

In za zaključek je sledila še pot preko državne meje na Hrvaško v Kumrovec na ogled rojstnega kraja našega nekdaj dragega maršala Tita. Tudi od tu smo odnesli lepe vtise predvsem zaradi urejenosti okolice in dobro vzdrževanih hiš etno sela v okolici spomenika. Tudi fotografij od tukaj ne manjka, naj kar povejo naši sopotniki.

Vrstni red ogledov ni bil za vse avtobuse enak, ker pač kot sem že dejal, prostora ni za vse na enem mestu. Za konec se naj zahvalim Agenciji Solis turizem iz Celja z njihovimi vodičkami, Avtobusnemu podjetju NOMAGO in voznikom: Franciju, Robertu in Tonetu, ki so imeli jeklene živce in končno vsem vam, ker ste bili enkratna družba.

Fotoutrinke si lahko ogledate v FOTOGALERIJI!!!

Z najlepšimi spomini in nasmehom vas pozdravljam vse članice in člane.

Alojz Ovnič


NAPOVEDNIK

Rezultat iskanja slik za walking heart.gif

4. SEJA ODBORA

ZAPISNIK 4. seje odbora KKMD

GLASILO KKMD ŠT. 19

Pripravili smo že 19. številko GLASILA, ki ga bodo vsi člani dobili v teh dneh, v njem pa prim. Cirila piše o krvi in srcu, Ivan o svojih 20-letnih izkušnjah, Peter pa o dveh uspešnih primerih oživljanja s strani očividcev. V glasilu so tudi napotki za naročanje na kontrolne preglede v bolnici. Za ogled GLASILA kliknite tukaj!!!

INICIATIVA ZA AED - 

PROTESTNO PISMO NA MIZŠ

Na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport naslavljamo prostestno pismo zaradi njihove neaktivnosti!!!

PREDAVANJE PRIM. CIRILE 

Prim. Cirila je imela zanimivo predavanje v novo ustanovljeni skupini, v Strojnski reki, na temo 'KAKO POMAGATI SVOJEMU SRCU?' Utrinki v fotogaleriji!!!

CEPLJENJE PROTI GRIPI

Ne pozabimo se cepiti, saj ga zdravniki posebej predlagajo srčno žilnim in drugim kroničnim bolnikom ter osebam starim več kot 65 let. Z rednim cepljenjem si krepimo imunsko odpornost in omilimo morebitni napad gripe.

KONTROLNI PREGLEDI PRI SPECIALISTU

Odbor Kluba je Splošni bolnišnici poslal pobudo, da se drugače uredi naročanje na kontrolne preglede. Sedaj se ti pregledi uvrščajo na normalne čakalne vrste. V. d. predstojnica Oddelka za interno medicino Irena Umek-Bricman dr. med. spec. je odgovorila: 'Sedaj pa osvetlimo težave kardioloških bolnikov: po obravnavi pri specialistu, bodisi v ambulanti ali po hospitalizaciji, prevzame nadalnje vodenje bolnika osebni zdravnik. Osebni zdravnik tudi skrbi za napotitev na kontrolne preglede. Skrb bolnika in osebnega zdravnika je, da bo bolnik imel potrebno napotnico za kontrolo. Na izvidu kardiologa je tudi zapisano, kdaj naj bi bila kontrola. Zato je na napotnico tudi potrebno pripisati navodilo specialista, kdaj naj bi ta kontrola bila. Če tega na napotnici ne piše, naročanje na termine, kot je želel specialist ni možno. V informacijski pisarni namreč razporedijo prispele napotnice po vrstnem redu prihoda. Če pa je zapisan mesec, kdaj naj bo kontrola, se razporedi pod tisti mesec'. Bolnikom torej predlagamo, da osebnega zdravnika opozorijo na nujnost zapisa meseca potrebnega kontrolnega pregleda pri specialistu. 

VRELCI ZDRAVJA 03/2018

Terme KRKA so v svoji tokratni (3/2018) številki revije 'VRELCI ZDRAVJA' namenile veliko pozornosti in prostora koronarnim bolnikom in klubom, strani 15 - 28. Seveda je najlepša slika na strani 24!!!

IZLET V DOLINO SOČE

Izleta v Dolino Soče se nas je udeležilo 134. Od Traberka do Vrbskega jezera in naprej skozi Avstrijo in Italijo nazaj v Slovenijo do Trdnjave Kluže na dostopu v Bovško dolino. Sledila je učna ura zgodovine severozahodne Slovenije, s 'pravimi' vojaškimi častniki nekdanjih vojska. Nadaljevali smo pot skozi Triglavski narodni park do njegovega glavnega informacijskega središča. Tu pa učna ura o mrtvi in živi naravi, živalstvu, rastlinstvu in ljudeh v tej prelepi a zahtevni naravi. Komaj smo še ujeli kosilo v Dolini Trente, tako zanimive in poučne so bile te naše učne ure. Zaradi muhastega vremena poti nismo nadaljevali proti Bovcu in Kobaridu ampak smo se obrnili proti domu. Potem pa spet mimo bahavih vršacev, globokih sotesk, ledeniškega jezera, do doma, v za nas še vedno najlepšo Mežiško dolino. Hvala Relaksu, šoferjem in predvsem vodičkam za njihovo strokovnost, prijaznost in širok nasmeh od prve do zadnje minute. UTRINKI V FOTOGALERIJI!!!   

SVETOVNI DAN SRCA -2018

Potekal je pod geslom:'Za moje srce, tvoje srce, za vsa naša srca'. Kulturno zdravstvena prireditev je bila v Kulturnem domu Črna na Koroškem v petek 28.9.2018 ob 17.uri. Sodelovali so: Osnovna šola in Občina Črna na Koroškem, DD ter KK Mežiške doline. Utrinke si lahko ogledate TUKAJ!!! 

GLASILO št. 18.

Na začetku septembra smo izdali 18. št. našega Klubskega GLASILA. V njej prim. Cirila piše o:'KARDIOMIOPATIJI' oz. o nekaterih novejših vidikih okvare srčne mišice. Peter je opisal konkretni primer srčnega zastoja, reševanja človeka s strani naključno prisotnih, prvih posredovalcih in gasilcev ter helikopterskega prevoza  v UKC Maribor. Iz biltena NIJZ smo povzeli nekaj podatkov iz raziskave o skrbi za naše lastno zdravje. Objavljamo tudi intervju z dr. Borutom Jugom: 'SRCE JE NAŠA NAJPOMEMBNEJŠA MIŠICA'. Pa še par besed in sliki smo objavili o letošnji Šoli zdravega življenja v Zdravilišču Strunjan. ZA GLASILO ŠT.18 KLIKNI TUKAJ!!!

TELESNA VADBA

Polni novih moči pričenjamo z novo sezono aktivnosti. PRIDRUŽITE SE NAM!!!

 

Rezultat iskanja slik za happy heart.gif  

ŠOLA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA - STRUNJAN

Člani našega kluba so srečno prispeli v Strunjan, na šolo zdravega življenja. Kdor misli, da ve vse ... ne ve nič!!! Utrinke si lahko ogledate v fotogaleriji ali kliknite TUKAJ.

SRCE JE NAŠA NAJPOMEMBNEJŠA MIŠICA

V brezplačni prilogi '5 MINUT ZA ZDRAVJE' si lahko preberete med drugim tudi zelo zanimiv prispevek člana strokovnega sveta Zveze, dr. Boruta Juga, z zgornjim naslovom. Če želite si lahko izvod brezplačnika naročite na info@sanofarm.si

MOJE ZDRAVSTVENE IZKUŠNJE

Ob 19. obletnici 1. srčnega infarkta sem zapisal nekaj svojih izkušenj, napak in uspehov. Preberete si lahko pod: IZKUŠNJE SRČNIH BOLNIKOV ali kliknite TUKAJ!!!.

NEKAJ O MOŽGANIH

Ni je diete, ki bi lahko odstranila vso maščobo iz telesa, kajti možganov je ena sama tolšča. Brez možganov boste morda lepi na pogled, a kaj drugega ne boste zmogli, kot da kandidirate za kako javno funkcijo. (GEORGE BERNARD SHAW)

100. JAVNO DOSTOPNI AED V KOROŠKI REGIJI

V sredo, 6.12.2017 smo v Dobji vasi na Ravnah na Koroškem predali namenu 100. javno dostopni AED na Koroškem. To smo dosegli v desetih letih od postavitve 1. v Mežici. Veliko nas je sodelovalo v tem projektu. Od vseh treh koronarnih klubov, ki delujejo v regiji, vse občine, številni donatorji: od podjetij, obrtnikov, fizičnih oseb, zavodov, celo političnih strank itd. Pridobili smo tudi Evropska sredstva. Projekt je potekal pod strokovnim mentorstvom prim. Cirile Slemenik Pušnik in operativnim vodenjem Petra Kordeža. Hvala vsem. Seveda zgodba ni končana. Krepili bomo gostoto AED na terenu, skrbeli za poznavanje lokacij AED, usposabljali odrasle in šolsko mladino za prepoznavo srčnega zastoja, masažo srčne mišice in uporabo AED. Poleg tega pa bomo pritiskali na državo, da to področje uredi sistemsko in da v učne programe osnovnih in srednjih šol vključi sistematično in trajno zdravstveno vzgojo šolske mladine. 

VSE O ZDRAVILIH

Vse, kar vas zanima o zdravilih, ki jih jemljete, lahko najdete na spodnji povezavi:

MOJA ZDRAVILA

INICIATIVA ZA AED - POBUDE
              Poglejte, za kaj se zavzemamo v svojih pobudah!!!                 
 
 

ČUDEŽNA IN OBIČAJNA ŽIVILA

Če vas zanima,kaj nam nudijo 'čudežna' in kaj običajna živila,poglejte na ZNANJE-PRISPEVKI-HRANA.

 

 

HRANA

'Če hrana raste, jo jej, če ne raste, je ne jej. Sadje, zelenjava, oreščki in žitarice rastejo. Sladice in kokakola ne!' (L. Hay)

 


 

 

 

Vsi obiskovalci in kliki: 1052862
Različni na dan: 25140
Različni po IP: 17767

VSE O ZDRAVILIH

VSE KAR VAS ZANIMA O ZDRAVILIH, KI JIH JEMLJETE

 

SMO ČLANI ZVEZE KORONARNIH DRUŠTEV IN KLUBOV SLOVENIJE


 
Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih